Category Archives: Autodijelovi

Što su blatobrani i tko ih treba?

Svatko tko ima neko mu drago prijevozno sredstvo zna koliko je bitno da ga dobro zaštiti. Neovisno o tome koliko smo nešto platili, kolika je naša emocionalna povezanost s time i štitimo li proizvod za osobno zadovoljstvo ili funkciju, bitno je da znati koje su sve opcije otvorene.

Neovisno o tome imate li bicikl, romobil ili motor, blatobrani su jako korisna stvar. Čak i ako ne živite u nekom ekstremno ruralnom području u kojem se vozite kroz blato, lokve i prljavštinu, bitno je da ste uvijek spremni za sve opcije.

I oprezni vozači ne mogu zaštiti svoja prijevozna sredstva od padalina, drugih neodgovornih vozača i nepogoda koje se događaju rijetko, ali mogu biti opasne.

Iskoristite krov automobila za prijevoz stvari

Prtljažnici automobila često nam nisu dovoljni za prijevoz raznih stvari. Problem može biti u samoj količini stvari koje želimo ponijeti sa sobom, ali i u veličini. Primjerice, imamo li nekoliko torbi punih robe i raznih potrepština, dječja kolica i slično, vjerojatno nam sve neće stati u prtljažnik. A čak i kada imamo opremu poput skija i bicikala, opet smo u problemima.

Kako rade svječice automobilskog motora

Automobilske svječice sastoje se od glavne elektrode (kovinske) koja se nalazi u izolatoru od keramike, te ima veliku izolacijsku vrijednost. Na donjem dijelu keramičkog izolatora nalazi se navoj sa kojim se svječice učvršćuju na glavu motora. Noga svječice skriva zavarenu vanjsku elektrodu, a preko nje glava motora nalazi se u električnom spoju sa masom automobila.

Autoelektrika

Autoelektrika je jedna od grana autoservisa. Pod autoelektriku spadaju poslovi popravka osvjetljenja, paljenja, električnih uređaja i instalacija u automobilu. S obzirom da moderni automobili imaju sve više elektroničkih funkcija, autoelektrika je postala sve traženije zanimanje. Razlog tome je i što porast broja elektroničkih uređaja u automobilima je proporcionalan i broju kvarova na tim istim uređajima. Dok su se prije autoelektričari bavili uglavnom popravcima osvjetljenja i paljenja, danas se najveći broj kvarova odnosi upravo na te nove elektroničke uređaje.

Znate ćemo sve služi ovjes i pogon u automobilu?

Koliko puta u životu ste već sjeli u neki automobil, provozali se sa njime i na kraju rekli, da je ta vožnja bila stvarno udobna? Pa dali ste se možda na kraju, kad ste izrekli sve te riječi zapitali, od čega je ta udobnost ovisna? Mnogi vole reći, da je jako bitno, kakva sjedala se nalaze u automobilu – pa možda tome i je malo tako, ali to mogu reći samo oni, koje se na naša prijevozna sredstva ne poznaju baš puno. Sve skupa dolazi od tamo dolje i iz mašine – najveće užitke i udobnost ćete dobiti, ako će ovjes i pogon vašeg automobila biti izrađeni iz vrhunskih materijala, dobro i pažljivo i ako će sve biti na svome mjestu.ovjes