Auto kozmetika – neizostavan asesoar vozila

Auto kozmetika je pojam koji se odnosi na sve one proizvode koji se koriste za održavanje unutarnjih ili vanjskih površina automobila. Ponuda tih proizvoda je dostupna u većim trgovačkim centrima, kao i manjim trgovinama, ali najveći izbor auto kozmetike nedvojbeno nude trgovine specijalizirane isključivo za prodaju auto opreme.

Auto kozmetika je asesoar koji nam je od velike koristi, bilo da želimo doprinijeti ljepoti i estetskom dojmu našeg limenog ljubimca ili da nastojimo zadržati njegov izgled i tržišnu vrijednost.

Popularni proizvodi

Najtraženiji i najprodavaniji proizvodi koji se ubrajaju u auto kozmetiku su svakako proizvodi za čišćenje i uljepšavanje. Oni uključuju šampone, pjene i ostale preparate za uklanjanje masti, ulja, prašine i ostale prljavštine kao i tekućine i deterdžente za čišćenje stakala, plastičnih i tapeciranih površina kao i guma automobila.

Tu su i proizvodi poput krpica i spužvi za pranje i sušenje plastičnih i limenih površina kao i posebno formuliranih preparata i krpa za poliranje. Posebnu popularnost ima vosak za pranje automobila koji naglašava rezultate pranja te osigurava dugotrajniju čistoću, budući da se zahvaljujući vosku, kapljice vode ne zadržavaju na površinama automobila, već se odbijaju od njih.

Kozmetika za estetski dojam

Estetskom dojmu značajno pridonose vlažne mirisne maramice pomoću kojih možemo brzo i učinkovito očistiti i osvježiti manje površine, osobito unutrašnjosti vozila. O njihovoj funkcionalnosti najbolje mogu svjedočiti obitelji s malom djecom koja su sklona ostaviti kapljice soka, komadiće čokolade ili otisak malih cipelica na unutarnjim površinama automobila.

Kao što znamo, u unutrašnjost našega limenog ljubimca se mogu uvući razni neugodni mirisi koji narušavaju ugodu vožnje pa se osvježivači mirisa smatraju nezaobilaznim asesoarom svakog automobila. Mirisi se mogu kupiti u tekućem obliku u obliku praha ili gela kao i u obliku raznih ukrasa oplemenjenih mirisnim notama. Oni koji su osjetljivi ili alergični na takve preparate ne trebaju brinuti jer u novije vrijeme na tržištu su dostupni i blagi, anti alergijski mirisni osvježivači.

U prošlim vremenima estetski izgled automobila nije bio toliko na cijeni i auto kozmetika se je smatrala nepotrebnim i luksuznim dodatkom. No, danas je ona postala sastavni dio svake auto opreme, a njezina funkcionalnost i efikasnost zaista mogu uvelike doprinijeti ljepoti i dugovječnosti svakog automobila.

Članci iz iste kategorije: