Puno opasnosti vreba auto na otvorenom

Parkirate li svoj auto na otvorenom, bilo da je riječ o nekom javnom parkiralištu, parkiralištu ispred zgrade, ili ga jednostavno parkirate u dvorištu, mnoga toga ga može oštetiti. Primjerice, parkirate li ga blizu nekog drveta, jak vjetar mogao bi otpuhati granu i ona bi mogla pasti na njega i oštetiti ga. Također, smola koja se može cijediti iz kore drveta bi mogla pasti na auto i zalijepiti se na njega. Isto tako, vremenske nepogode, poput tuče, velika su opasnost. Želite li ga zaštititi, vrlo učinkovito rješenje su cerade za auto.

Cerade za auto za visoku razinu zaštite

Cerade za auto često se reklamiraju kao potpuno sigurno sredstvo za zaštitu auta na otvorenom. To je donekle točno jer primjerice, u slučaju pada ogromne grane, moguće je da dođe do određene štete. No, imajte na umu da će šteta biti puno manja nego u slučaju da auto nije imao nikakvu zaštitu. Uz to, sve ostalo, poput raznih vremenskih nepogoda i sličnog, neće naškoditi autima na kojima se nalaze cerade za auto.

Iako će neke možda cijena odvratiti od kupnje cerade za auto, razmislite o cijeni koju ćete platiti za popravak oštećenog auta, primjerice od tuče. Takvi popravci su itekako skupi, a čak i nakon što vam majstor ukloni sva oštećenja, nema garancije da se opet neće ponoviti ista situacija. Jednokratnom kupnjom cerade za auto, vaš auto će biti siguran svaki put kad ju postavite na njega.

Postavljanje na suhi auto

Cerade za auto se vrlo jednostavno postavljaju. Prilikom kupnje dobit ćete ih zapakirane u posebnu torbu. Nakon što je izvadite iz torbe, samo ju prebacite preko auta, pazeći da se elastične trake nalaze s donje strane. Sve što je tada potrebno je da se te elastične trake pričvrste za donji dio auta i vaš auto je osiguran.

Pripazite samo na jednu važnu napomenu. Naime, cerade za auto se moraju postavljati na suhi auto. To znači da ne smije čekati da počne padati kiša, snijeg ili nešto drugo pa tek onda krenuti s postavljanjem. Učinite li tako, cerada za auto se može vrlo čvrsto zalijepiti za lim auta i kasnije će se vrlo teško ukloniti. A postoji i mogućnost da će ostaviti tragove na limu auta.

Članci iz iste kategorije: