Odaberite prikladnu žensku kacigu za motor

Vožnja motociklom može biti uzbudljivo iskustvo, ali sigurnost bi uvijek trebala biti na prvom mjestu. Bez obzira jeste li motociklist ili motociklistkinja, važno je odabrati pravu kacigu koja će osigurati zaštitu, udobnost i stil. 

U trgovinama s moto opremom možete pronaći sve potrebno za sigurnu vožnju motociklom. Ženske kacige za motor ne samo da su obavezne zakonski, već vas mogu spasiti od većih i težih ozljeda.

Sigurnost kao prioritet pri vožnji motocikla

Kada je u pitanju sigurnost na cesti, kaciga je najvažniji dio motorističke opreme. Ženske kacige za motor trebaju zadovoljavati sve sigurnosne standarde i biti certificirane od strane odgovarajućih tijela. 

ženske kacige za motor
Postoji razlika između muških i ženskih modela kacig, zbog toga ženske kacige za motor trebaju biti prilagođene ženskoj anatomiji lica kako bi se osigurala optimalna udobnost.

Prilikom kupnje potrebno je provjeriti jesu li izrađene od čvrstih materijala kao što su kompozitna vlakna ili polikarbonat jer takvi čvrsti materijali pružaju visoku otpornost na udarce. Osim same kvalitete, važno je da ženske moto kacige imaju dobru ventilaciju i odgovarajuću unutarnju oblogu. Sve to će osigurati udobnost tijekom vožnje.

Prilagodljivost i udobnost ženske kacige za motor

Ženske kacige za motor trebaju biti prilagođene ženskoj anatomiji lica kako bi se osigurala optimalna udobnost. Zbog toga postoji razlika između muških i ženskih modela. Proizvođači motorističke opreme sve više pridaju pažnju dizajnu kaciga kako bi se osigurala pravilna prilagodba i sigurno prianjanje. 

ženske kacige za motor prilagođene za žene
Za mnoge žene, izgled je također važan aspekt pri odabiru ženske kacige za motor, kao i pri odabiru razne druge moto opreme.

Tako danas mnoge ženske motorističke kacige imaju podesive remene koji se mogu prilagoditi različitim oblicima glave. Odabir modela s odgovarajućom veličinom i oblikom ključan je za sigurno i ugodno iskustvo vožnje. Modeli se razlikuju ovisno o vrsti motocikla, pa primjerice postoje i posebne kacige za skuter i slično.

Estetika i stil moto kaciga

Za mnoge žene, izgled je također važan aspekt pri odabiru kacige za motor, kao i pri odabiru razne druge moto opreme. Srećom, u trgovinama s motorističkom opremom postoji veliki asortiman kaciga s različitim dizajnima i stilovima koji su posebno namijenjeni motociklistikinjama. 

Top 5 najboljih motorističkih kaciga za žene

Ipak, ne treba zaboraviti da estetika nipošto ne bi trebala biti jedini i glavni faktor pri odabiru kacige, već bi sigurnost i udobnost trebali biti na prvom mjestu. Naravno, kombinacija jednog i drugog je dobitna kombinacija i svi teže upravo tome.

Dodatne značajke i tehnologija moto kaciga

Napredak tehnologije donio je razne nove mogućnosti pri izradi ženskih kaciga za motor. Neke od njih su:

  • Vizir s automatskim zatamnjenjem – omogućuje kacigi da se prilagodi promjenjivim uvjetima osvjetljenja. Korištenjem ove tehnologije, vizir se automatski zatamni kad je sunčano, smanjujući odsjaj i poboljšavajući vidljivost pri vožnji što je svakako odlična opcija.
  • Ugrađeni Bluetooth sustav – omogućuje hands-free komunikaciju i reprodukciju glazbe. Ovo je vrlo praktična značajka koja omogućuje povezivanje s pametnim telefonima ili drugim uređajima, bez potrebe za korištenjem ruku što je svakako korisno tijekom vožnje.
  • Sustav za smanjenje buke – vožnja motociklom može biti vrlo bučna, a kako bi to smanjili, neki proizvođači sada u ženske moto kacige ugrađuju posebne dodatke za smanjenje buke. To itekako poboljšava samu ugodu tijekom vožnje.
  • Integrirani sustav za hlađenje – tijekom ljetnih mjeseci, vožnja motociklom može biti neugodnija zbog velikih vrućina. Zbog toga se u nekim naprednijim modelima ženskih kaciga za motor mogu pronaći posebni integrirani sustavi za hlađenje. Oni poboljšavaju protok zraka unutar kacige te je vožnja puno ugodnija.
  • Sustav za brzo otpuštanje – omogućuje brzo i jednostavno skidanje kacige u slučaju potrebe. 

Sve te značajke će vam vožnju motociklom učiniti još ugodnijom i sigurnijom i ako možete, svakako kupite neki model koji ih posjeduje. 

Kacige za skuter su također važne

Iako će neki motociklisti koji voze velike i snažne motore odmahnuti rukom na spomen skutera, činjenica je i da su oni dio prometa i da je važno biti zaštićen pri vožnji. Naravno, trebali bi se podrazumijevati da vam je potrebna sva moto oprema kao i da vozite klasičan motocikl, ali kacige za skuter su i ovdje nešto neophodno.

otvorene kacige za skuter
Vozači koji voze skuter nose otvorene kacige za skuter. Ova kaciga odražava osjećaj za stil i slobodu po kojima je skuter poznat.

Uglavnom su to jet kacige za skuter koje nisu toliko masivne kao one za klasične motocikle, ali i dalje će vam pružiti određeni stupanj zaštite koji vam je potreban pri vožnji skutera. Kao i za ostale modele, u asortimanu trgovina s motorističkom opremom možete pronaći različite modele, od kojih su neki vrlo atraktivni izgledom i sigurno nećete proći nezamijećeni na skuteru. Naravno, atraktivnost nije toliko važna, ali gotovo većina kaciga za skuter može se pohvaliti čvrstom izradom te će vam biti odlična zaštita u slučaju sudara ili pada sa skutera.

Članci iz iste kategorije: