Gumeni tepisi za auto kao odlična zaštita od nečistoća

U današnje ubrzano vrijeme, automobil polako, ali sigurno, mnogim ljudima postaje drugi dom. Jednako kako nećemo sjesti na kauč s blatnim cipelama ili prosuti kavu po krevetu, trebali bismo se pobrinuti da se tako nešto ne događa ni u našem automobilu. S obzirom na to da nekada takve nezgode nije moguće izbjeći, možemo se potruditi da od njih maksimalno zaštitimo svoj automobil.

Na sjedala možemo staviti presvlake za sjedala, u prtljažnik možemo staviti korito za prtljažnik, a ispod nogu možemo staviti gumene tepihe za auto ili one od tekstila, sve s ciljem kako bismo naš automobil što duže održali čistim i urednim. 

Zašto su korisni gumeni tepisi za auto

Gumeni tepisi za auto jednostavan su i efektan pomoćnik koji nam pomaže održati čistoću u automobilu, naročito u periodima godine u kojima vlada kiša i snijeg, odnosno tijekom jeseni i zime. Osim što oni štite auto od prljavštine, štite ga i od mrlja koje se teško peru, kao što su mrlje od različitih ulja. 

Gumeni tepisi za auto nam pomaže održati čistoću u automobilu
Gumeni tepisi za auto nam pomaže održati čistoću u automobilu, naročito u periodima godine u kojima vlada kiša i snijeg, odnosno tijekom jeseni i zime.

Također, automobilski gumeni tepisi štite i od manjih oštećenja koja mogu nastati u slučaju da opušak cigarete padne na pod. Uz sve to su i povoljni, a i jako jednostavni za održavanje i čišćenje. Za one koji ipak traže nešto drugačije i atraktivnije, u ponudi su i automobilski tekstilni tepisi koji nude baš to.

Kako izabrati kvalitetnu auto opremu

Gumeni tepisi za auto dizajnirani su na poseban način, kako vas ne bi ometali u vožnji. Donji sloj napravljen je od sloja koji sprječava klizanje, a gornji je sloj premazan zaštitom protiv trganja. Ono o čemu je potrebno voditi računa pri kupnji gumenih tepiha za automobil su:

  • Kvaliteta 
  • Veličina 

Nije preporučljivo kupovati jeftine gumene tepihe zbog jakog mirisa kojeg ispuštaju, a kojeg se ne može riješiti. Kvaliteta se može provjeriti traženjem certifikata koji potvrđuje da tepih zadovoljava sve propisane standarde. Kako bi on idealno pristajao upravo vašem automobilu, možete kupiti posebno dizajnirane ili pak univerzalne gumene tepihe za auto. Ako pak niste zadovoljni s tim materijalom, uvijek se možete odlučiti i za tekstilne tepihe za auto koji su nešto atraktivniji.

Dodaci za auto izrađeni po mjeri

Određene tvrtke nude izradu posebno dizajniranih gumenih tepiha za auto, izrađenih točno po mjeri vašeg automobila. Na web stranici tih proizvođača možete odabrati marku, model i godište svog automobila te će vam ona ponuditi po mjeri izrađen model opremljen originalnim čepovima za pričvršćivanje koji sprječavaju njihovo pomicanje. 

Gumeni tepisi za auto dizajnirani su na poseban način
Gumeni tepisi za auto dizajnirani su na poseban način, kako vas ne bi ometali u vožnji. Proizvođači će vam ponuditi po mjeri izrađen model ako odaberete marku, model i godište svog automobila.

Osim toga, ukoliko se odlučite za kupovinu modela izrađenog po mjeri, njega možete i dizajnirati po svom ukusu te vaš gumeni tepih za auto može biti ukrašen primjerice logom vaše tvrtke. Osim toga, oni izrađeni po mjeri izrađuju se od ekološki prihvatljivih materijala pa osim što čuvate svoj automobil, čuvate i okoliš. 

Tipski modeli auto tepiha 

Razlika između običnih i tipskih auto gumenih tepiha je u visokim rubovima tipskih modela. Visoki rubovi štite područje ispod tepiha od prljanja, a uz to, na tipskim se nalaze čepovi za pričvršćivanje koji fiksiraju tepih i sprječavaju njegovo pomicanje ili zapinjanje za pedale, što tijekom vožnje može biti jako opasno. 

Tipski gumeni tepisi za auto – po mjeri vašeg auta!

I obični i tipski jako su jednostavni za održavanje i čišćenje. Mogu se očistiti običnom krpom i sredstvom za čišćenje, a u slučaju većih mrlja potrebno ih je oprati pod mlazom vode ili očistiti u samoposlužnoj autopraonici pomoću visokotlačnog čistača. U trgovinama postoje i posebna sredstva za čišćenje gumenih tepiha za auto uz koja će vaši tepisi izgledati kao novi. 

Tekstilni tepisi za auto 

Tekstilni tepisi za auto izrađeni su od materijala koji osigurava mekanu površinu tepiha, ali jednako kao i gumeni, i tekstilni tepisi s donje strane imaju gel koji sprječava klizanje i zapinjanje za pedale. Tekstilne tepihe za automobil izabrat ćemo umjesto gumenih ukoliko nam je važna estetika, jer oni svojim atraktivnim izgledom dodatno uljepšavaju unutrašnjost svakog vozila. 

atraktivni tekstilni tepisi za auto
Tekstilne tepihe za automobil izabrat ćemo jer oni svojim atraktivnim izgledom dodatno uljepšavaju unutrašnjost svakog vozila. 

Oni su također opremljeni čepićima za pričvršćivanje koji osiguravaju da se tepih tijekom vožnje neće pomicati. Osim atraktivnog izgleda, automobilski tekstilni tepisi su mekani te će pružiti ugodan osjećaj tijekom cijele vožnje. I oni su, jednako kao gumeni, jednostavni za održavanje te ih je u većini slučajeva dovoljno samo usisati, a u slučaju tvrdokornih mrlja dovoljno ih je oprati šamponom i vodom. Zato provjerite koji vam više odgovaraju i neka vaš automobil uvijek bude čist iznutra.

Članci iz iste kategorije: