Zaštitite svog limenog ljubimca

Vrlo je poznato kako je kupnja i održavanje automobila financijski vrlo izazovno. Upravo zbog toga vrlo je važno nakon kupnje zaštititi svoj automobil od svih mogućih vanjskih i unutarnjih oštećenja, bilo da se radi o mehaničkim oštećenjima ili pak o nagomilavanju prljavštine i nečistoća. 

Zaštita automobila od svih vrsta oštećenja osim održavanja dobrog izgleda automobila pomoći će vam i prilikom njegove prodaje jer očuvani automobili uvijek postižu višu cijenu prilikom prodaje.

Presvlake za auto u žutoj boji
Presvlake za auto mogu biti univerzalne i tipske

Velik broj proizvoda za zaštitu automobila

Danas se tržite proizvoda za zaštitu automobila toliko proširilo da postoji niz različitih proizvoda za zaštitu svih dijelova automobila kao što su:

  • Presvlake za auto
  • Korita za prtljažnike
  • Cerade za zaštitu automobila
  • Tekućine za poliranje svih unutarnjih i vanjskih dijelova automobila

Ovisno o tome koliko želite zaštiti svoj automobil te imate li garažu ili ne možete odabrati jedan ili više od prethodno navedenih načina zaštite automobila. Presvlake za auto spadaju u vrlo jeftin, ali učinkovit dio za zaštitu sjedala.

Zaštitite sjedala pomoću presvlaka za auto

Kada je riječ o zaštiti unutarnjih dijelova automobila, presvlake za auto jedan su od ključnih alata koje brojni vozači koriste. Iako su u posljednje vrijeme sve popularnija sjedala bez presvlake, velik broj korisnika i danas ih koristi kako bi sjedala zaštitili od nečistoća i habanja uslijed svakodnevnog i višegodišnjeg korištenja. Presvlake za auto se danas mogu kupiti izrađene od različitih materijala poput:

  • Sintetike
  • Pamuka
  • Kože

Pamučne presvlake za auto najudobnija su opcija od svih navedenih, no one se nešto teže čiste te su sklone habanju, dok su sintetičke u tim situacijama u prednosti. Isto tako, pamučne se nešto duže suše nakon pranja, dok je kod sintetičkih taj proces znatno kraći. Obje verzije mogu se pronaći u trgovinama trgovačkih lanaca te u specijaliziranim trgovinama s automobilskom opremom po povoljnim cijenama. 

Isto tako, presvlake za auto mogu biti univerzalne i tipske, odnosno prilagođene većini automobila te specifične za svaki pojedini automobil. One tipske nešto su skuplje od univerzalnih. Najluksuznija verzija su kožne presvlake za auto kao i one rađene po mjeri. Kod kupnje ove vrste kupac sam bira materijal i boju izrade pa one mogu biti kožne, od ecco kože ili pak od mikrofibre. Ovisno o veličini i odabranom materijalu, cijena ovakvih presvlaka za auto može ići i do nekoliko tisuća kuna.

Spriječite vlagu u autu

Dolaskom jeseni i kišnih dana sve veći broj korisnika bori se s vlagom u automobilu do koje dolazi zbog ulaska u automobil i unošenja vode na obući ili pak kišobranima. Kako biste spriječili da vlaga naruši izgled vašeg automobila i njegovu dugovječnost, preporuka stručnjaka je kupnja gumenih tepiha za auto. Oni zadržavaju vlagu na sebi, a ujedno su i vrlo praktični za održavanje jer se lako peru i suše pa ih vrlo brzo nakon pranja možete vratiti u upotrebu. 

Presvlake za auto u plavoj boji
Presvlake za auto u plavoj boji

Ipak, tepisi od tkanine su atraktivnijeg izgleda pa se brojni i danas odlučuju upravo za njih jer  se pored dobrog izgleda tkanine, vrlo često mogu birati i različite boje poruba, šavova i slično. 

Organizirajte prtljažnik automobila

Još jedan od načina zaštite automobila od nepovoljnih utjecaja su svakako i korita za prtljažnik. Naime, ona prvenstveno služe za zaštitu prtljažnika od vlage, prljavštine i nečistoća, a isto tako služe i za dodatnu organizaciju prtljažnika što je uvijek dobra opcija jer će vaš automobil kao i sve neophodne stvari u njemu uvijek biti uredan i čist. 

Korita za prtljažnike najčešće su izrađena od gume ili tvrde plastike pa su samim time lagana i jednostavna za prenošenje i namještanje, a isto tako su i vrlo laka za održavanje što je uz organizacijske prednosti, svakako dodatan plus.

Cerade za aute kao prvi korak u zaštiti

Prvi korak u zaštiti vašeg limenog ljubimca svakako bi bila zaštita njegovih vanjskih dijelova, posebno ukoliko nemate garažu, a cerade za aute najbolja su opcija. Naime, Izostanak garaže povećava rizik za oštećenjem vašeg automobila uslijed tuče, vjetra ili sunca.

Navlaka za automobil protiv oštećenja od tuče za sve vremenske uvjete na otvorenom

Tuča može uzrokovati pucanje vjetrobranskog stakla, kao i oštećenje lima na automobilu dok sunce s druge strane također može negativno utjecati na lim, ali i na oštećenje unutarnjih plastika kokpita. Osim toga, veliki udari vjetra mogu uzrokovati pad grana i drugih premeta s visine koji također mogu uništiti vaš automobil. 

Upravo zbog toga stručnjaci su osmislili učinkovite cerade za auto koje će spriječiti takva oštećenja i očuvati vaš automobil. One se proizvode u različitim veličinama tako da pristaju svim modelima automobila, a postavljanje i skidanje automobilske cerade je vrlo jednostavno.

Članci iz iste kategorije: