Prikladan i siguran način prijevoza bicikala

Iako je uobičajeno da se bicikli voze uglavnom u toplijim mjesecima u godini, to zasigurno više nije pravilo jer brojni entuzijasti i ljubitelji biciklizma biciklizmom se bave gotovo cijele godine, osim kada vremenski uvjeti to u potpunosti spriječe. Vrlo često se mijenjaju lokacije te se odlazi na put i iako postoji mogućnosti najma bicikala, pogotovo ako je u pitanju kvalitetna turistička destinacija, mnogi pojedinci radije bi ponijeli svoj bicikl i tako uživali u krajoliku i svježem zraku. Kako bi to bilo moguće, potrebno je montirati na svoj automobil nosač za bicikle.

Nosač za bicikle u više kategorija

Nosač za bicikle može se podijeliti u tri kategorije i one se razlikuju po tome gdje na autu se mogu montirati. Tako razlikujemo krovn nosač za bicikle koji se montira na krov automobila, stražnji nosač za bicikle koji se montira na stražnja vrata te onaj koji se montira na kuku za vuču. Kao i kod većine drugih oblika dodatne opreme za automobil, svi imaju svoje prednosti i mane. Onaj koji se monitra na kuku pogodan su za sve vrste automobila, dok se stražnj nosač za bicikle koristi uglavnom na kompaktnim automobilima. Postoji također i mogućnost da se nosači za bicikl tvornički ugrade u stražnji branik automobila te se izvlači po potrebi. Takve opcije su praktične, ali znaju biti i poprilično skupe te se vrlo malen broj pojedinaca opredjeljuje za tu opciju.

Krovni nosač za bicikle je svakako najpopularnija vrsta. Prednost ovakvog nosača za bicikl je i manji otpor zraka s obzirom da se bicikl ili bicikli voze u istom smjeru kao i automobil. Ovakvi nosači također su testirani od strane proizvođača pa ne predstavljaju nikakav sigurnosni rizik u prometu.

Sigurnost i isplativost

Kako biste bili sigurni da ste kupili nosač za bicikle koji odgovara vašem modelu automobila, bitno je kupiti ga od provjerenog izvora. Također, osim što je najjednostavnije rješenje za potrebe prijevoza bicikla, ono je vrlo često i najisplativije. Bez obzira koju kategoriju nosača odabrali, možemo biti sigurni da ćemo, ukoliko smo ih dobro montirali, sigurno prevesti bicikle na odredište, jer sigurnost bi uvijek morala biti na prvom mjestu.

Članci iz iste kategorije: