Iskoristite krov automobila za prijevoz stvari

Prtljažnici automobila često nam nisu dovoljni za prijevoz raznih stvari. Problem može biti u samoj količini stvari koje želimo ponijeti sa sobom, ali i u veličini. Primjerice, imamo li nekoliko torbi punih robe i raznih potrepština, dječja kolica i slično, vjerojatno nam sve neće stati u prtljažnik. A čak i kada imamo opremu poput skija i bicikala, opet smo u problemima.

No, sve se to može prevoziti na krovu automobila, uz odgovarajuće dodatke. A da biste bilo što mogli postaviti na krov, potrebni su vam krovni nosači.

Krovni nosači za krovne kutije

Najčešći dodatak koji se može vidjeti na automobilima u ljetno i zimsko vrijeme su krovne kutije. U njih se može pospremiti puno dodatne robe i svega onoga što nam ne stane u prtljažnik. A kako biste krovnu kutiju mogli montirati na krov, potrebni su vam krovni nosači. Postoje univerzalni krovni nosači, ali i oni prilagođeni za svaki automobil. Često vam se pri kupnji krovne kutije nudi i mogućnost zajedničke kupovine krovnih nosača pa svakako razmotrite i tu opciju.

Krovni nosači za skije i bicikle

Zimi kada mnogi odlaze na skijanje, krovni nosači služe kako bi se na njih montirali moduli koji služe za prijevoz skija. Ti moduli se vrlo jednostavno montiraju i skidaju s automobila, a omogućavaju siguran i jednostavan prijevoz skija na odredište.

Osim skija, mnogi na odmor vole povesti i svoje bicikle. Iako se oni mogu prevoziti na razne načine, prijevoz na krovu mnogima je ipak najdraži. A razlog za to je što im na taj način bicikli ne ometaju preglednost ceste, a ujedno i stvaraju puno manji otpor zraka nego kada ih primjerice prevozite na stražnjim vratima. Isto kao što je slučaj sa skijama i krovnih kutijama, krovni nosači su uvjet za montiranje posebnih modula za prijevoz bicikala. Bicikli se na te module vrlo jednostavno postavljaju i zaključavaju te se na isti način vrlo jednostavno i skidaju.

Kada sve postavite na svoje mjesto, gotovo da možete zaboraviti na činjenicu da nešto prevozite na krovu i voziti se kao i inače. A sve što prevozite, od dodatnih stvari u krovnoj kutiji, bicikala ili skija, bez problema će stići do odredišta.

Članci iz iste kategorije: