Ogledala za auto i ostali autodjelovi

Automobili su danas glavno prijevozno sredstvo. Čim napunimo 18 godina, polažemo vozački ispit i nadamo se da će nam roditelji priuštiti neki autić. Zašto su nam oni tako bitan dio života? Komocija koju dobivamo u vožnji automobilom ne može se usporediti ni s jednim drugim prijevoznim sredstvom, a ogledalo za auto je jedan od najbitnijih dijelova za sigurnu vožnju.

Briga o automobilu

No, isto tako se može reći i za „brigu o njemu“. Za automobil treba brinuti. Treba ga voditi na servis, na provjere, registraciju i slično. Treba znati kada se autodjelovi moraju promijeniti i kada je vrijeme da malo osvježimo izgled naših automobila.

Kako izabrati dobro ogledalo za auto?

Jedna od bitnijih komponenti automobila je ogledalo za auto, odnosno retrovizor. Svi znamo što su ogledala za auto. Rizik na cestama je danas dovoljno visok i s njima, a kamoli bez njih! Retrovizori su odlična stvar i oni nam puno pomažu u očitovanju stanja na cesti:

  • Ide li neki automobil iza nas? 
  • Koliko još prostora imamo za parkiranje? 
  • Možemo li se izvući iz ovog prostora i okrenuti?

Kako izabrati dobro ogledalo za auto?

Toliko je brendova, modela, cijena, različitih boja, dizajna i karakteristika. Tako jednostavne stvari postaju tako komplekse! No, za ogledalo za auto nije toliko stvari bitno.

Model i marka vozila

Prva i najbitnija stvar je kompatibilnost s automobilom. Ovdje se misli na veličinu i na ugradnju. Iako su retrovizori svi međusobno slični, ne možemo reći da su univerzalni i da svi automobili imaju identične. Svi su različite veličine i već tu dolazimo do logične raspodjele manjih i većih retrovizora. Jako je bitan i onaj prostor koji se ugrađuje. Osim toga, neki imaju i svoja svjetla!

Moderno ogledalo za auto može imati i konveksno staklo koje hvata sve nedostupne kuteve.

Fleksibilnost

Nakon toga, bitna je fleksibilnost. Nije loše da se ogledalo za auto da malo zakrenuti i prilagoditi se vašoj visini. Nije svako zrcalo dobro za svakoga. Ako ne možete pomaknuti retrovizor par centimetara gore-dolje-lijevo-desno, tada fleksibilnost nije dovoljno jaka.

Kvaliteta retrovizora

Kvaliteta zrcala jedna je logična karakteristika retrovizora i nećemo ulaziti mnogo u fiziku zrcala jer je tu dovoljno jedno pravilo – što jeftinije, to lošije. Kao i s mnogim proizvodima, bolji materijali su uvijek skuplji! Kako se vaše zrcalo ponaša kroz vrijeme dosta je bitno s obzirom na to da će vam to naložiti sljedeću kupnju retrovizora!

Moderno ogledalo za auto može imati i konveksno staklo koje hvata sve nedostupne kuteve, a neki modeli se mogu kontrolirati i preko sučelja! 

Estetika retrovizora nije pretjerano bitna, iako su autodjelovi često na meti ljubitelja estetike. Bilo bi dobro da je adekvatno za lak i premaz vašeg automobila, ali nije u potpunosti nužno.

Moram li baš mijenjati ogledalo za auto?

Mnogi dolaze u napast da koriste nefunkcionalno ogledalo za auto jer ne žele platiti novo. Ipak, ovo je izuzetno opasno i nikako se ne preporučuje. Retrovizori su često meta biciklista ili automobila koji nam blizu prilaze, tako da nije neobično često mijenjati ovaj dio automobila.

Ako imate skup automobil čiji retrovizor ima i unutarnje kontrole i svjetla, velika je vjerojatnost da se nije sve uništilo i da ćete moći kupiti barem dio zasebno. Automehaničar će vas obavijestiti o toj situaciji. Cijene mogu jako varirati, stoga je bolje da se odlučite za online kupnju!

Autodjelovi se online mogu u većini trgovina filtrirati.

Nikako ne možete bez retrovizora jer ćete tada imati mrtvi kut i, osim sebe i svojih najmilijih, možete povrijediti i druge na cesti!

Online autodjelovi?

Autodjelovi dostupni su u raznim web trgovinama. Prvo morate naći neki online shop koji vam ulijeva povjerenje. Onaj s velikim asortimanom, dobrom dostavom, javnom politikom privatnosti i korisničkom podrškom obično je dobar izbor. Autodjelovi se online mogu u većini trgovina filtrirati.

Odlična stvar kod online trgovina je ta da možete filtrirati proizvode ovisno o svom modelu automobila te se tako mogu pronaći samo autodjelovi koji su vam potrebni. Moći ćete usporediti raznorazne cijene i naći onu koja vama odgovara, a u većini slučajeva proizvod možete dobiti i na kućni prag preko dostave!

Dobro je provjeriti ima li određena trgovina i povrat novaca, s obzirom na to da se greške dešavaju i najboljima! Zašto biste kupili preko online trgovine, a ne kod automehaničara ili u trgovini? Zato što ćete biti daleko više informirani o cijeni i nitko vas neće moći prevariti! 

Silux web trgovina

Jedna od najdugovječnijih i najpovoljnijih trgovina na našim prostorima je Silux web trgovina u kojoj možete naručiti sve što vam je potrebno u svega nekoliko klikova mišem.

Sljedeći članak: Kvalitetne auto gume za veću sigurnost u vožnji. Gume su sastavni dio svakoga vozila i njegov su jedini kontakt s podlogom.

Članci iz iste kategorije: