Najučinkovitija LED svjetla za auto

Isto kao što se rasvjeta za kućanstvo poprilično razvila u posljednjih nekoliko godina, taj razvoj tehnologije nije zaobišao niti automobilsku industriju. Kada je riječ o rasvjeti za kućanstvo, LED rasvjeta je ovdje postala itekako zanimljiva i mnogi je smatraju rasvjetom budućnosti. Isto tako, veliki proboj ove vrste se dogodio i prema automobilima. Nekada je taj tip rasvjete bilo vrlo skup pa su ga posjedovali samo oni luksuzni automobili, a danas je situacija bitno drugačija.

LED svjetla za auto danas već imaju ugrađeni i neki modeli niže klase, a sve je više i onih koji se odlučuju za naknadnu ugradnju.

Prednja LED svjetla za auto

Iako se koriste na raznim mjestima, prednja LED svjetla za auto su ono na što će mnogi prvo pomisliti. To i ne čudi s obzirom da je to iznimno bitna vrsta rasvjete. Vrlo je važno da prilikom vožnje što bolje vidite ispred sebe kako biste na vrijeme primijetili automobile koji vam dolaze u susret, pješake, razne druge objekte na cesti i slično. 

LED svjetla za auto
LED svjetla za auto imaju puno duži vijek trajanja

Ovaj tip svjetala koji se ugrađuje u farove ima brojne prednosti u odnosu na najčešće korištene halogene žarulje. Stoga u nastavku pročitajte nešto više o prednostima ovih rasvjetnih tijela.

Prednosti LED rasvjete u auto industriji

LED svjetla za auto imaju brojne prednosti u odnosu na halogene žarulje. Dolaze u raznim varijantama, a vrlo popularna su H4 LED svjetla za auto zbog toga što su kompatibilna s brojnim modelima. Neke od njihovih odličnih karakteristika su:

  • Veći snop svjetlosti – iznimno bitno kako bi vam što bolje osvjetljavala cestu, ali i kako bi vas automobili što bolje vidjeli i sa što veće udaljenosti
  • Manja potrošnja električne energije – akumulator će se brže trošiti tijekom napajanja ovih rasvjetnih tijela
  • Dugotrajnost – ova rasvjetna tijela traju puno dulje od onih uobičajenih tako da ćete ih trebati puno rjeđe mijenjati

Zbog svega navedenog, brojni vozači se odlučuju naknadno zamijeniti svoje uobičajene žarulje na autu s ovom novom naprednijom vrstom.

Unutrašnje osvjetljenje automobila

Osim izvana, LED svjetla za auto dostupna su i za osvjetljenje unutrašnjosti. To su razne vrste žarulja koje služe za osvjetljavanje nekih dijelova iznutra, primjerice jedna ili više žarulja koja se nalazi na krovu i koja osvjetljava unutrašnjost. Najčešće je opremljena senzorom te će se upaliti nakon što se auto zaključa, nakon što se otvore ili zatvore vrata i slično. Budući da je riječ o svjetlima koja se rijetko pale, možete očekivati da će vam trajati dugi niz godina i vrlo vjerojatno ih nećete morati niti mijenjati prije nego prodate svoje vozilo.

Stavljanje led svjetala u auto (raspakiranje i ugradnja)

Mnogi automobili također posjeduju i razna ukrasna LED svjetla za auto, koja su tu zbog estetike. Često su to razne trake postavljene po vratima s unutarnje strane, ili na raznim drugim mjestima, a vrlo često su i dostupne u više boja. Oni koji vole ukrašavati svoje limene ljubimce nerijetko ugrađuju takva rasvjetna tijela.

Veliki izbor u specijaliziranim trgovinama s autoopremom

Automobilska LED svjetla se svakako savjetuje kupiti u nekim specijaliziranim trgovinama s autoopremom. Tamo biste trebali pronaći kvalitetnije modele koji bi vas trebali kvalitetno služiti dugi niz godina. Naime, neki vozači se ponekad odluče za kupnju nekih auto LED žarulja nepoznatih proizvođača i kupuju ih putem neprovjerenih trgovina i slično. Mamac za njihovu kupnju predstavljaju dosta niže cijene od onih poznatijih marki.

H4 LED svjetla za auto
LED svjetla za auto su dugotrajna

No, u većini slučajeva to završi tako da dobiju LED žarulje za auto koje ne traju niti približno onoliko koliko bi trebale, a ujedno ne daju niti tako kvalitetno osvjetljenje. Sve u svemu, na kraju će ih morati ranije zamijeniti pa će zapravo njihova prvotna ušteda jako brzo nestati.

H4 LED svjetla za razne vrste modela auta

Danas se na tržištu mogu pronaći razni modeli automobila, no nije kod svih moguća ugradnja svih vrsta žarulja nego samo pojedinih. Upravo su H4 LED svjetla za auto jedna od onih koja su kompatibilna s velikim brojem modela. Posjeduju sve iste karakteristike kao i ostali modeli, no razlikuju se po priključku koji se svojstven određenim proizvođačima i markama automobila.

Ako smatrate da se u vaš auto mogu postaviti LED H4 svjetla za auto, a niste posve sigurni u to, najbolje se prije kupnje posavjetovati s prodavačem ili potražiti tu informaciju na internetu. Ili posjetite nekog autoelektričara koji će vam zasigurno ugraditi onaj model žarulja koji odgovara modelu vašeg vozila.

Članci iz iste kategorije: