U vozilima nisu samo gumeni tepisi, nego i tekstilni

Iako su gumeni i tekstilni tepisi međusobno vrlo različiti, imaju i nešto zajedničko. Oboji su izrađeni po mjeri vašeg automobila. Na donjoj strani imaju originalne čepove za pričvršćivanje, čiji je zadatak osigurati tepihe kako ne bi zapinjali za papučice i prouzročili nezgodu. Također i gornja strana tepiha je prilagođena kako vam s mokrim cipelama ne bi klizilo. Razlika je u čišćenju, što je i najvažnije, jer tepihe imamo u vozilu kako bismo održavali lijep izgled i čistoću.

Razlika između gumenih i tekstilnih tepiha

Ako ulazite u auto s blatnim i mokrim cipelama, tekstilni tepih ćete morati oprati, usisati i osušiti jer se sitni djelići zavuku u dubinu tepiha te ih nije jednostavno ukloniti. Zato su tekstilni tepisi prikladni za ljeto kada nema puno kiše i prljavštine. Kod gumenih tepiha za takvo što nema bojazni jer su izrađeni od gume koja ne propušta tekućinu, nego je zadržava na površini. Gumeni tepih možete jednostavno oprati i staviti natrag na svoje mjesto.

Zašto su gumeni tepisi omiljeniji?

Dosta ljudi se radije odluči za gumene tepihe jer su jednostavniji za čišćenje, nemaju neugodan miris i prikladni su za sva godišnja doba i vremenske uvjete. Gumeni tepisi za auto su otporni na sva godišnja doba, blato, kišu, prljavštinu i koroziju koja bi se mogla uvući u vozilo. Tekstilni tepisi su prikladni za ljetne dane kada je manje vlage koja bi se mogla uvući u tepihe i stvarati neugodan miris. Ne traju dugo ako ih želite imati u vozilu kroz cijelu godinu jer se prljavština uvuče duboko u tepihe te ju je nemoguće ukloniti.

Ogledajte si stranicu sa gumenimi tepisi za BMW: http://www.withcar.hr/ponuda/avto-tepisi/bmw

Još veča če bit funkcionalnost vašeg automobila ako se montiraju krovni nosači.

Članci iz iste kategorije: