Gumeni tepisi za auto održavat će ga urednim

Svi oni koji posjeduju automobil ulažu sve kako bi on što dulje izgledao dobro, kako u tehničkom smislu, tako i u onom funkcionalnom i estetskom, zbog čega se najčešće i kupuju tepisi za auto. 

Oni se danas najčešće prodaju u setovima s dva prednja i dva stražnja, a dobra opcija je uz njih kupiti i korita za prtljažnik koja omogućavaju lakše, praktičnije i urednije prenošenje tereta ili drugih stvari. Svi oni mogu bit univerzalni ili izrađeni po mjeri. Prednost onih izrađenih po mjeri je naravno njihovo bolje prianjanje automobilu, praćenje linija vozila i sustav učvršćivanja za vozačevo i/ili suvozačevo mjesto.

Univerzalni gumeni tepisi za auto
Gumeni tepisi za auto kao odlična zaštita od nečistoća. Univerzalni gumeni tepisi za auto u tom smislu imaju mogućnost rezanja viška rubova, dok oni po mjeri ne predviđaju tu potrebu.

Tepisi ispod vozačevog sjedala su najbitniji

Iako na prvi pogled ne bismo mogli razlučiti razliku između primjerice modela ispod vozačevog i suvozačevog sjedila, istina je da je onaj ispod vozačevog sjedala najbitniji. Naime, ispod vozačevog sjedala nalaze se papučice za kvačilo, kočnicu i gas zbog čega je nužno da tepih bude jako dobro fiksiran. Univerzalni gumeni tepisi za auto u tom smislu imaju mogućnost rezanja viška rubova, dok oni po mjeri ne predviđaju tu potrebu. Danas na tržištu najčešće nalazimo dvije vrste tepiha za auto, ovisno o materijalu od kojeg su izrađeni,  a to su:

  • Gumeni 
  • Tekstilni 

Sva vrsta ima svoje prednosti i mane pa svaki vozač treba odlučiti što mi je prioritet.

Lakše i brže održavanje čistoće auta

Ukoliko birate tepih za svoj automobil, vrlo vjerojatno se nećete moći odmah odlučiti za vrstu koji ćete kupiti. Ako ste osoba kojoj je lako i brzo održavanje jako bitno, tada su za vas najbolji gumeni tepisi za auto. Naime, oni se vrlo lako čiste te su otporni na vodu pa ih je dovoljno oprati vodom, iščetkati, malo osušiti i vratiti u automobil tako da u ovom slučaju ne morate brinuti ni zbog vremenskih uvjeta. 

Tipski automobilski tepihi za auto
Ono što je odlično kod tipskih automobilskih tepiha za auto je činjenica da se oni mogu kupiti po puno pristupačnijoj cijeni od onih izrađenih po mjeri

Osim toga, oni dobro podnose nečistoće poput blatnih čizmi pa ukoliko živite u krajevima u kojima su česte bilo kakve oborine, oni su pravi izbor za vas. A pogotovo ukoliko vam estetika nije previše važna s obzirom da oni najčešće dolaze samo u crnoj boji. 

Pomaci u širini asortimana autoopreme

Prije nekoliko godina opremanje automobila tepisima uglavnom se svodilo na kupnju univerzalnih modela koje su kupci sami rezali i krojili prema dimenzijama svoga automobila, posebno kada je riječ o gumenim modelima. Osim što su dolazili samo u crnoj boji, oni su najčešće bili i vrlo niske kvalitete pa su često pucali i bili skliski, a samim tim i opasni za upotrebu. Kad bi vozači željeli nešto kupiti kvalitetnije gumene tepihe za auto, morali bi kupovati one izrađene po mjeri čija cijena nije bila nimalo povoljna.  

Srećom danas je ponuda puno bolja je se izrađuju i tipski gumeni tepisi za auto koji su prilagođeni točno određenom modelu, godištu i tipu automobila. Na taj način oni savršeno pristaju svakom automobilu.

Čitajte i sljedeći članak: Retrovizori moraju biti ispravno podešeni

Iako mali i na prvi pogled beznačajni, retrovizori su dio automobila koji dosta utječu na sigurnost u vožnji. Pomoću njih ćete na vrijeme uočiti što se događa iza vas i ponekad vas mogu spasiti od sudara. Zato je iznimno bitno da su ispravno podešeni.

Vrste tipskih automobilskih tepiha za auto

Ono što je odlično kod tipskih automobilskih tepiha za auto je činjenica da se oni mogu kupiti po puno pristupačnijoj cijeni od onih izrađenih po mjeri i originalnih tepiha, a prianjanje je isto. 

Osim tipskih modela za auto, moguće je pronaći i tipska korita za prtljažnik. Osim ovisno o modelu automobila, tipski modeli mogu se birati i s obzirom na želje kupca.

Najnoviji modeli auto tepiha

Najnovija inovacija u svijetu gumenih auto su oni s 3D efektom i visokim rubom koji najbolje odgovaraju onima koji su svjesni da u svoj automobil unose veće količine nečistoće, tekućine i sličnih tvari. Visoki rub ovakvih modela pruža dodatnu zaštitu i sigurnost. Osim 3D modela, na tržištu je moguće pronaći i modele s gipkom gumom te one s 3D efektom s niskim rubom, odabir je samo na vama.

Oni će vam svakako dodati određenu dozu atraktivnosti u automobil, što nikako nećete postići s klasičnim verzijama kakve možete kupiti u trgovinama.

Korita za prtljažnik auta uvelike čuvaju dno prtljažnika od nečistoća i oštećenja

Korita za prtljažnik kao velika pomoć

Kao i gore navedena autooprema, i korita za prtljažnik odličan su saveznik svakom tko brine o čistoći svoga automobila. Naime, korita za prtljažnik auta uvelike čuvaju dno prtljažnika od nečistoća i oštećenja što svakako može podignuti cijenu vašeg automobila kada ga budete prodavali. 

Isto tako, korita za prtljažnik odlična su pomoć u organizaciji stvari u prtljažniku pa će uz njih vaš prtljažnik uvijek biti i čist i uredan. Dostupna su u raznim varijantama u trgovinama s autoopremom pa odaberite onaj najprikladniji model.

Članci iz iste kategorije: