Kako zaštititi blatobrane i rubnjake tijekom zime?

Zima je doba godine, kad se na vašem automobilu mogu desiti mnoge promijene. Kao prvo, to je vrijeme, kada je na cestama puno snijega i leda, pa se vam tako vrlo brzo može dogoditi, da će vaš automobil na brzi način malo promijeniti oblik vaše karoserije. Naravno, toga vam ne želimo, ali vas samo upozoravamo. Nakon toga jako puno se dešava i to, da kod čišćenja vašeg automobila upotrijebite neke predmete, koji i nisu baš najbolji za boju vašeg automobila i može se vam jako brzo desiti, da napravite kakvu prasku koju i niste baš očekivali.
blatobran-silux

Pored tih stvari, koje smo gore zapisali, veliki neprijatelj, koji će vas pratiti kroz cijelu zimu je i sol, koju sipaju po cestama, kako bih bile što manje ledene. Ta sol se vam može u jako velikim količinama sakupljati na blatobranima i rubnjacima vaše karoserije, te tako donijeti i neku koroziju na vašem automobilu. Ako se sada pitate, kako i dali je opšte to moguće nekako izbjeći, možemo vam reći, da ćete to moći spriječiti sa redovitim pranjem automobila i u zimskim danima – na takav način ćete redovito prati svu sol sa automobila i će tako karoserija, blatobrani, rubnjaci i mnogi drugi dijelovi vašeg automobila ostati duže vrijeme cijeli i bez korozije.blatobran

Kod svega ovoga vrijedi samo još napomenuti, da budite pažljivi u kojim trenutcima perete i čistite vaš automobil – ako ćete te stvari raditi, kad je veni temperatura deset ili još više ispod ništice, onda bih se vam moglo desiti, da će vam neke stvari smrznuti i opet ćete riješiti neki problem, ali naletjeti na drugog. Pa tako možda radije pričekajte na kakav lijepi dan, jer korozije se vam ipak neće dogoditi kroz noć, već joj je potrebno neko vrijeme, tako da imate vremena za odabrati lijepe dane za pranje automobila.

Članci iz iste kategorije: