Dodatna auto oprema u brojnim trgovinama

Pri kupnji bilo kakvih dodataka za auto, morate pripazite da li je ono što kupujete tipski ili univerzalni dio. Tipska auto oprema je ona koja je namijenjena točnoj određenoj marki ili modelu automobila. To znači da ne možete kupiti neki drugi dio jer ga nećete moći postaviti na svoj auto. 

S druge pak strane, univerzalna oprema za auto je zapravo naziv za sve auto dijelove koji se mogu koristiti na bilo kojem modelu auta.

Autodijelovi: nazivi dijelova automobila – interijer i eksterijer

Zato prilikom kupnje dobro provjerite što vam je točno potrebno. A ako niste sigurni, uvijek se možete posavjetovati s nekim automehaničarom koji će točno znati što vam je potrebno.

Motorna ulja i filteri se moraju redovito mijenjati

Motorna ulja spadaju u dio automobilske opreme koju biste trebali redovito mijenjati, želite li da vam automobil dugo radi bez problema. Možete ih kupiti u brojnim specijaliziranim trgovinama, ali i u raznim drugim trgovinama koje ne prodaju isključivo dodatke za automobile. Dolaze u raznim vrstama i potrebno je da znate koja vrsta odgovara vašem automobilu. Najbolje je potražiti savjet proizvođača vašeg modela auta jer će on znati najbolje što je dobro za vaš auto.

Auto oprema - motorna ulja
Motorna ulja morate redovito mijenjati

Kada mijenjate motorno ulje, preporuka je i da usput zamijenite i filtere. Oni su potrošni dijelovi i svakako ih je dobro zamijeniti. Riječ je o filterima ulja, goriva, kabine i klime. Njihova cijena nije vrlo visoka, a omogućit će vam dugotrajan rad motora i automobila.

Očistite automobil proizvodima iz linije auto kozmetike

Auto kozmetika je zbirni naziv za sve proizvode koji su namijenjeni čišćenju vašeg auta. Mogu se podijeliti na proizvode za čišćenje:

  • Iznutra
  • Izvana

Članci iz iste kategorije: