Držač za mobitel za ugodniju i sigurniju vožnju auta

Svakom se vozaču tijekom vozačke karijere zasigurno dogodilo da tijekom vožnje mora hitno odgovoriti na poziv, ili se pak nalazi sam u nepoznatom gradu u kojem mu je navigacija neophodna. Kako bi se sigurno javili na mobitel i izbjegli potencijalnu kaznu, ali i kako ne bismo predstavljali opasnost na cesti, potrebno je skrenuti s ceste i parkirati na najbliže dostupno mjesto. Ipak, to nije uvijek opcija, a uglavnom nam ne predstavlja idealno rješenje. 

Kako bismo doskočili tom problemu, korisno je u autu imati držač za mobitel. On vam omogućuje ugodnu i sigurnu vožnju tijekom koje se možete neometano javiti na mobitel držeći sugovornika na zvučniku, pratiti gdje vas vodi navigacija ili slušati vašu omiljenu glazbu. Ukoliko vam zvučnik na mobitelu nije dovoljno glasan, uvijek postoje i prijenosni zvučnici. 

Je li držač za mobitel zaista potreban

Držač za mobitel za auto praktično je rješenje za gradsku i međugradsku vožnju. Potpuno je legalan te nam omogućuje da tijekom vožnje budemo u toku s informacijama koje su nam potrebne tijekom vožnje, kao što je plan vožnje na GPS aplikaciji. Zahvaljujući držaču za mobitel, mobitel nam više ne mora letjeti svugdje po suvozačkom sjedalu, ukoliko su nam potrebne stalne GPS upute ili glazba.

Držač za mobitel praktičan za vožnju
Držač za mobitel za auto praktično je rješenje za vožnju, jer vam omogućuje sigurnu vožnju. Možete se neometano javiti na mobitel, pratiti gdje vas vodi navigacija ili slušati vašu omiljenu glazbu.

Postavljaju se na vjetrobransko staklo ili na ventilacijski otvor. Uglavnom su univerzalni, ali tijekom kupnje važno je obratiti pozornost na veličinu mobilnog uređaja kojeg planirate koristiti s ovim mobilnim dodatkom. 

Vrste nosača za telefon 

Iako su veličine nosača za telefon za auto uglavnom univerzalne, odnosno većina ih pristaje i može se postaviti u svaki automobil, postoji nekoliko vrsta između kojih se može birati. Najpoznatije vrste su:

  • Rotirajući 
  • Krokodilski
  • Magnetni 
  • Modeli koji omogućuju bežično punjenje tijekom vožnje 

Rotirajući držač za mobitel omogućuje vam da postavite svoj mobitel kako god želite, a svrha mu je olakšano rukovanje te skraćivanje vremena rukovanja s mobitelom tijekom vožnje. Krokodilski držač držat će vaš telefon čvrsto na mjestu pa se ne morate brinuti da će ispasti ukoliko vozite po neravnim cestama, dok je magnetni iznimno praktičan i omogućuje postavljanje mobitela u trenu. 

Modeli koji omogućuju bežično punjenje iznimno su praktični za ljude koji su često na putu kao i za dugačka putovanja tijekom kojih ne želite prekidati slušanje svoje omiljene glazbe. 

Nedostaci ovih mobilnih dodataka za auto

Nosači za telefon u autu potpuno su legalni. Međutim, kod postavljanja, važno je voditi računa o tome da mobitel, kada se stavi u nosač ne ometa pogled na cestu i na promet. Osim toga, neki modeli ponekad mogu oštetiti dio ventilacijskog otvora, ukoliko nisu pravilno postavljeni. Jeftiniji modeli zahtijevaju obje ruke da bi se mobitel postavio u držač te je za postavljanje potrebno više vremena.

različite vrste držača za telefon za auto
Veličine držača za telefon za auto uglavnom su univerzalne, a postoji nekoliko vrsta između kojih se može birati.

Naravno, ne treba zaboraviti na činjenicu da je mobitel tijekom vožnje, bez obzira na to gdje se nalazi, i dalje distrakcija pa je njegovo korištenje tijekom vožnje, na bilo koji način, preporučljivo smanjiti na minimum. Ukoliko tijekom vožnje želite uživati u glazbi bez da koristite mobitel, za to postoje prijenosni zvučnici koji ne predstavljaju distrakciju. 

Cijena dodataka za mobitel za auto

Cijena automobilskog držača za mobitel ovisi o materijalu od kojeg je izrađen te o njegovim dodatnim funkcijama. Tako se cijene uglavnom kreću između 50 i 300 kuna. Ako se odlučite za neki od jeftinijih modela, za postavljanje mobitela u držač trebat će vam obje ruke i malo više vremena, dok ćete za oko 300 kuna dobiti i model koji omogućuje bežično punjenje. 

Uspoređeno 5 držača za telefon u automobilu!

Bez obzira na to koliko odlučite uložiti u ovaj mobilni dodatak, to je zasigurno dobra investicija koja vam omogućuje sigurniju vožnju, ali i izbjegnute kazne. 

Prijenosni zvučnici za uživanje u glasnoj glazbi

Ukoliko vam navigacija ili razgovor na mobitel nisu prioriteti tijekom vožnje, ali vožnju ne možete zamisliti bez dobre glazbe, možda je dobro da razmislite o kupovini prijenosnih zvučnika. Mnogi prijenosni zvučnici omogućuju spajanje na mobilni uređaj preko Bluethootha te zahvaljujući njima možete slušati glazbu s mobitela, interneta ili pak radijskih stanica, ali uz bolju kvalitetu zvuka i naravno, glasnije. 

Prijenosni zvučnici za spajanje na mobitel preko Bluethootha
Prijenosni zvučnici omogućuju spajanje na mobilni uređaj preko Bluethootha te zahvaljujući njima možete slušati glazbu s mobitela, interneta ili pak radijskih stanica. 

Cijena prijenosnog zvučnika kreće se između 150 i 2500 kuna, ovisno o tome koliku kvalitetu zvuka i glasnoću želite, ali za laganu vožnju, i oni jeftiniji će biti prikladni. Veliki izbor možete pronaći u raznim trgovinama koje prodaju razne mobilne dodatke, ali i u trgovinama koje prodaju raznoliko autoopremu.

Članci iz iste kategorije: