Krovni nosači kao vrlo koristan dodatak

Ukoliko ste osoba koja ima višečlanu obitelj ili ste osoba koja vrlo često putuje autom s velikom količinom stvari, tada su automobilski krovni nosači nešto što će vam svakako olakšati vaše putovanje. Naime, oni olakšavaju prijenos raznih sportskih rekvizita ili pak krovne kutije u kojoj se nalaze vaše osobne stvari. 

U posljednje vrijeme su vrlo popularan automobilski dodatak kod velikog broja korisnika, ponajprije zbog toga što se vrlo jednostavno i brzo montiraju na krov automobila, a ujedno i zato što omogućuju kupnju krovne kutije koja uvelike olakšava prijenos tvari tijekom putovanja. Moguće ih je kupiti u specijaliziranim trgovinama automobilskim dodacima, a cijene variraju ovisno o modelu vašeg automobila kao i o njihovoj kvaliteti.

Sami ih postavite na krov auta

Kao što je ranije napomenuto, krovni nosači za auto su vrlo popularni zbog svoje jednostavnosti prilikom postavljanja. Naime, za razliku od drugih automobilskih dodataka za čije postavljanje će vam vjerojatno trebati pomoć prijatelja ili savjet prodavača u trgovini automobilskim dijelovima, za postavljanje krovnih nosača nije vam potreban nitko.

automobilski krovni nosači
Automobilski krovni nosači su nešto što će vam svakako olakšati vaše putovanje.

Upute za njihovo postavljanje vrlo su jednostavne te ne iziskuju puno dodatnog alata za postavljanje, ali ni puno vremena. Tako vam je za postavljanje potrebno kupiti postolje i vijke te imati alat kojim ćete vijke pričvrstiti na krov automobila.

Razmislite prije kupnje krovnih nosača za auto

Iako se kupnja automobilskih krovnih nosača čini vrlo jednostavnim i efikasnim rješenjem za sve vlasnike automobila koji pretrpani putuju, tome ipak nije tako. Naime, prije kupnje vrlo je važno razmisliti o tome koju vrstu automobila vozite te kakav je krov na vašem automobilu. Naime, automobili koji imaju neravan ili stakleni krov ne mogu biti podloga za njihovo postavljanje. 

Tako, primjerice, vozači automobila s panoramskim krovom mogu zaboraviti na njihovo postavljanje, kao i oni vozači koji voze automobil reljefnog krova jer se na njega ne mogu montirati.

Najjednostavniji izbor u trgovinama s autopremom

Ukoliko ste novi u svijetu automobilskih dodataka te prvi put čujete za krovne nosače i ne želite razbijati glavu s time hoćete li izabrati idealan model za vaš auto, najbolje je odabrati univerzalne krovne nosače. 

Naime, na tržištu danas postoje univerzalni modeli koji odgovaraju najvećem broju krovova automobila, pa je vrlo mala šansa da ćete pogriješiti. Osim toga, univerzalni krovni nosači za auto odličan su izbor i za sve one koji voze automobil za koji ne postoje tipski modeli, a najčešće se radi o starijim modelima automobila.

Top pet krovnih nosača

Magnetni krovni nosači za auto

Osim tipskih i univerzalnih, danas na tržištu postoje i novi, odnosno magnetni krovni nosači. Oni su napravljeni prvenstveno kako bi olakšali korisnicima postavljanje, pa tako za njih nije potrebno imati vijke i postolje, već je dovoljno jaki magnet prisloniti na krov automobila, a potom na njega staviti krovne nosače. 

Ipak, ova inovacija u praksi se nije pokazala tako dobra i to iz nekoliko razloga:

  • Kompleksnije postavljanje
  • Potreba za skidanjem i čišćenjem magneta
  • Ograničenje brzine vožnje

Unatoč svim ovim sitnim nedostacima, ova vrsta je danas iznimno popularna kod vozača, ponajviše zbog činjenice da se vrlo brzo postavlja. Nakon toga se na njih brzo postavi i krovna kutija za auto i spremni ste za dugačak put jer ćete imati gdje smjestiti svu potrebnu opremu.

Od prijevoza odjeće do skija na krovu auta

Kao što je na početku rečeno, auto krovni nosači odlično su rješenje za sve putoholičare jer omogućuju prijenos raznih stvari.  Tako ćete ulaganjem u ovaj multifunkcionalni automobilski dodatak na svoj put moći ponijeti:

  • Skije
  • Kajak
  • Krovnu kutiju
  • Snowboard
  • Bicikl

Ono o čemu svakako trebate voditi računa prilikom kupnje je da uskladite veličinu krovnih nosača s vašim automobilom, ali i s veličinom i količinom stvari koju ćete najčešće nositi na put.

Krovna kutija kao najkorišteniji dodatak

Govorimo li o tome koji je najkorišteniji automobilski dodatak kada je riječ o putovanjima, tada je to nedvojbeno krovna kutija za auto. Naime, bez obzira kakav ste putnik, uvijek ponestane prostora u prtljažniku i uvijek postoji dio stvari koji vam je neophodan, a nemate ga gdje staviti. 

krovna kutija za auto
Najkorišteniji automobilski dodatak kada je riječ o putovanjima, tada je to nedvojbeno krovna kutija za auto.

U ovom slučaju se koristi krovna kutija koja će vam svojim prostorom omogućiti da sa sobom na put ponesete sve ono što vam treba. Ipak, treba biti oprezan i kupiti krovnu kutiju srednje veličine koja će moći pohraniti sve željene stvari, a neće utjecati na aerodinamiku automobila.

Članci iz iste kategorije: