Povećajte broj kofera za predstojeće praznike

U susret nam dolazi ljeto i s njim dugo iščekivana sezona godišnjih odmora putovanja i dogodovština. Kada se pakujemo za ljetovanje obično ni sami ne znamo što će nam biti potrebno, a što ne, pa se vodimo idejom – „ponijeću nije na odmet da se nađe“. Ovo naravno nije problem, ako imamo gdje da ponesemo sav taj prtljag, no ako to nije slučaj, onda se možemo naći u problemu.

Rješenje ovakvog problema

Iako je ovaj problem premostiv načinom da se smanji broj prtljaga, obično su one stvari koje odvadimo i najpotrebnije, pa se poslije kajemo. Drugi način je mnogo bolji i ako ste se odlučili na ljetovanje ići vašim automobilom, savršen je. Taj drugi način o kojem govorimo jeste krovna kutija, izvanredan dodatak za svaki automobil.

Krovna kutija kao takva je stvar koja se na našem tržištu pojavila relativno skoro, ali je vrlo brzo prikupila pozitivna mišljenja svih onih koji su je koristili. O tehničkim i drugim stvarima ćemo ubrzo, no prije toga zamislite – obiteljsko putovanje više ne mora biti borba s viškom stvari, ponesite što god vam je volja!

Karakteristike i korištenje

Krovne kutije se montiraju na krovne nosače koje neki automobili već imaju fabrički ugrađene, dok je za neke potrebno kupiti nove, univerzalne nosače. Ugradnja same krovne kutije je poprilično jednostavan zadatak, no mora se izvesti kako treba. Najbolje je da se posavjetujete s prodavcem o tome kako krovna kutija treba da stoji na vašem automobilu, kao i o tome što je sve potrebno uraditi da bi put bio siguran.

Mi ćemo vam odmah reći da, bez obzira za koju se kutiju opredijelite, možete naići na probleme već pri samoj vožnji. I veće i manje krovne kutije stvaraju dodatan otpor zraku koji nalijeće na vaš automobil i tako mijenja ponašanje automobila dok putujete. Osim toga, u ovakve kutije može stati i nekoliko desetaka kilograma dodatnih stvari, pa dobro razmislite o vašem ponašanju dok ste na putu.

Na kraju zaključujemo da je krovna kutija odlično rješenje za sve nas što volimo ponijeti koju majicu i šorc više, no svakako treba obratiti pažnju da se montiranje i korištenje kutije obavlja na pravi način.

Članci iz iste kategorije: