Prenos bicikla automobilom

Vožnja bicikla jeste prelijepa aktivnost koju svako treba da podrži kako god može. Ako vi sami nemate dovoljno vremena ili uvjeta da vozite bicikl, potrudite se da vaša djeca steknu svijest o zdravom životu i o tome koliko je vožnja bicikla dobra. Danas ćemo reći nešto o tome zašto baš bicikl i kako ga transportirati od točke A do točke B i to automobilom.

Prijevozna sredstva

Danas nailazimo na veliki broj autobusa, tramvaja, trolejbusa, metroa i čega sve ne. Sve su to vrste javnog prijevoza koje su mnogo praktičnije, kada je u pitanju odlazak u grad i slične aktivnosti, u odnosu na vožnju automobila. Ipak, čak i u odnosu na sve to postoji nešto još bolje. To nešto je vožnja bicikla.

Bicikl kao prijevozno sredstvo se koristi u mnogim gradovima širom svijeta mnogo više nego automobili. Najbolji primjer za to jeste i Indija, država s preko milijardu stanovnika. Na ovakvom prostoru vožnja automobila je potpuno nepraktična pa se većina ljudi transportira pomoću mopeda i bicikala. No, vratimo se mi na naše podneblje.

 

Transport bicikla

Ako u vašem gradu nema adekvatnih uvjeta za lagodnu vožnju bicikla ili možda želite isprobati neku novu stazu van grada, do koje se ne može doći biciklom, onda opcija sigurno jeste prijevoz bicikla autom, te dalje pedaliranje do konačne destinacije.

Nosači za bicikl ovdje jesu pravo rješenje za probleme koji mogu nastati prilikom transporta. Istina je da bicikl možete staviti i u prtljažnik automobila, no ovo rješenje i nije toliko adekvatno s obzirom na to da su nosači za bicikl specijalno dizajnirani da vaš bicikl stabiliziraju na jednom mjestu i ostave tu do destinacije.

Sigurnost tijekom transporta

Imajte na umu da bicikl i nosači za bicikl dodatno mijenjaju ponašanje automobila na putu. Čak iako ste uradili sve kako ste trebali auto će se drugačije ponašati, te morate prilagoditi brzinu, jer imate dodatnu visinu, ali i dodir sa zrakom na samom krovu vašeg automobila.

Ipak, na kraju se sve to isplati, kada dođete na željenu stazu vaša biciklistička avantura može da počne. Imajte na umu, sigurnost je na prvom mjestu kako tijekom transporta tako i tijekom vožnje bicikla. Želimo vam sretan put!

Članci iz iste kategorije: