Krovni nosač za auto dodatak je koji olakšava putovanja

Vrijeme ljetnih putovanja sve je bliže, a s njima ponovno počinju i muke oko pakiranja, pogotovo ako vaš auto ima relativno malen prtljažnik. Prijevoz velike prtljage također može biti problem, bez obzira je li u pitanju preseljenje ili pak jednostavno odlazak na odmor.

U tom je slučaju najlakše imati pomoćnika uz kojega ćete svoju prtljagu moći prevesti sami, na siguran i jednostavan način, vlastitim automobilom. Krovni nosači za auto pomoći će vam iskoristiti krov auta na najbolji mogući način, pa ćete sa sobom lakše moći povesti više prtljage ili stvari većih dimenzija.

Pravi odabir dodataka za automobil

Kada se kupuju krovni nosači za auto, sigurno znate kako vaš odabir prije svega ovisi o tome koju vrstu automobila imate. Oni općenito svi izgledaju vrlo slično, no način na koji se mogu osigurati na automobil veoma su različiti, a ovise o nekoliko stvari. Prije svega, o vrsti krova koji vaš automobil ima. Krov vašeg automobila može biti:

  •  klasičan
  •  imati fiksne točke
  •  imati integrirane ili obične uzdužne nosače

Svaki od ovih tipova krova traži odgovarajuće krovne nosače za auto. Nadalje, veoma je bitna i veličina vašeg automobila, kako biste osigurali da će automobilski krovni nosači koje ste odabrali biti dobrih dimenzija i moći biti postavljeni pravilno. Kod odabira, uvelike vam mogu pomoći informacije na internetu i vodiči za kupnju, koji će vas uputiti na najbolje modele za vaš automobil.

Informiranje prije kupnje nosača za auto

Druga važna stavka kod odabira krovnih nosača za automobil jest i temeljito informiranje. Oni ipak nisu mala investicija pa je veoma važno odabrati model koji će vam odgovarati prema mogućnostima. Prije svega, razmislite o tome za što ih sve planirate koristiti – želite li na njima prevoziti stvari poput krovne kutije ili pak bicikala, skija, kajaka, snowboarda i slično, dobro je da provjerite koje su opcije dodataka koje možete koristiti. 

Uz to, provjerite i kvalitetu, odnosno recenzije, kako ne biste kupili proizvod s kojim na kraju nećete biti zadovoljni. Na internetu se mogu pronaći mnogi izvori informacija i usporedbe različitih modela kako bi vam olakšali kupnju.

Nova ili rabljena autooprema

Osim kupnje novog krovnog nosača za auto, tu je također i opcija kupnje već rabljenog. Iako bi vam moglo donijeti uštede, kupnja rabljenog krovnog nosača za auto nešto je kompliciranija jer morate pronaći model koji vašem automobilu odgovara dimenzijama i tipu krova. 

Uz to, važno je provjeriti i njegovu kvalitetu i ispravnost. Određena oštećenja ili tragovi korištenja mogu tijekom vremena dovesti do većih problema koji onda mogu ugroziti sigurnost svih sudionika u prometu. Stoga se kod kupnje rabljenih modela nemojte ustručavati pitati iz kojeg ih razloga prodavatelj prodaje te detaljno provjeriti njihovo stanje.

Poštujte pravila tijekom vožnje

Bez obzira prevozite li na krovu krovnu kutiju, bicikle ili pak neki drugi teret, važno je da je on dobro osiguran tijekom vožnje te da na umu imate kako na automobilu ipak postoji dodatan teret. 

Prtljaga na krovnim nosačima za auto ili pak u krovnoj kutiji izazvat će dodatnu buku tijekom vožnje, ali i utjecati na nešto veću potrošnju. Uz to, na umu morate imati kako treba izbjegavati nagle promjene smjera, skretanja i kočenje, ali i vožnju po neravnim terenima. Uz to, pripazite i na činjenicu kako je visina automobila veća, pa s prtljagom na krovu automobila vjerojatno nećete moći ući u niske prostore poput podzemnih garaža.

Krovna kutija za manju prtljagu

Krovne kutije za automobil također su veoma zgodan dodatak koji će vam otvoriti niz mogućnosti za prenošenje raznih stvari. Putujete li često na dalje destinacije, na primjer na obiteljski odmor, onda je odgovarajuća krovna kutija odlična ideja za vas. Krovni nosači savršeni su za veću prtljagu, no kada je u pitanju pakiranje, mnogo je vjerojatnije da ćete u prtljažnik morati staviti mnoštvo manjih stvari. 

U tom slučaju krovna kutija pomoći će vam da se pakirate bez brige, jer ćete u nju moći organizirati bilo kakvu prtljagu manjih dimenzija, poput odjeće ili namirnica. Imajte na umu da je, planirate li automobilske krovne kutiju koristite više puta godišnje, bolje nabaviti kvalitetniji model. Osim što će on vožnju učiniti ugodnijom, jer će stvarati manje buke, također neće uvelike povećati potrošnju, ako je modele krovne kutije dizajniran aerodinamički. Danas u trgovinima s autoopremom možete pronaći razne modele, različitih kapaciteta i proizvođača, koji će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Članci iz iste kategorije: