Krovna kutija pruža dodatni potrebni prostor

Bez obzira na veličinu vašeg automobila, ako planirate duže putovanje ili putuje veći broj ljudi, dogodit će se da vam prtljažnik automobila neće biti dovoljno velik za sve stvari koje želite ponijeti. Bez obzira što činili, moderan čovjek vodi neprekidnu borbu za dodatni prostor pa je sve više ideja uloženo upravo u stvaranje dodatnog prostora. Kada su automobili u pitanju, definitivno najbolje rješenje je krovna kutija. Ona osigurava dodatan prostor i sigurnost vaših osobnih stvari.

Preporuke za postavljanje i sigurnost

Kupnja i postavljanje krovnih kutija iznenađujuće je jednostavna. Odgovaraju bilo kojem automobilu, a jedini uvjet je postavljenje krovnih nosača, ako ih model vašeg automobila već nema. Krovna kutija se lako postavi na te nosače te prilikom ugradnje bitno je samo pobrinuti se da je sve sjelo kako treba te da je ispravno korištena sigurnosna bravica.

Jedina preporuka je da se predmeti u krovnoj kutiji lijepo i ravnomjerno rasporede po unutrašnjosti kako prilikom vožnje ne bi došlo do prevrtanja ili da se prilikom vožnje ne bi oštetili. Naleti vjetra su također opasni pa je pravilno postavljenje iznimno bitno. Važno je također napomenuti da krovna kutija treba biti uklonjena s krova, ako više ne postoji potreba za njom. Naime, zbog težine i utjecaja na aerodinamiku, automobil s postavljenom krovnom kutijom troši više goriva.

Krovna kutija na tržištu

Jako je bitno prilikom kupnje krovne kutije procjeniti koliko nam dodatnog prostora treba te prema tome prilagoditi svoju kupnju. Iako je sama cijena bitna svakom pojedincu te veće krovne kutije također su i skuplje, oprez pri odabiru najbitniji je ipak zbog sigurnosti. Ako krovna kutija neće biti iskorištena to utječe na sigurnost predmeta koji se u njoj nalaze. Zbog toga se preporuča da se ne kupuje krovna kutija veće veličine od one koja nam je potrebna. Zanimljivo je i to da sve više vozača kaže da su imeli manjše oštete na krovu auta ako su vozili krovnu kutiju. Ona se može i lahko odstraniti ako dolazi opasnost tuče pa možete auto tada zaštiti tako da se preko njega stavi cerada za auto.

Postoje dva vodeća proizvođača krovnih kutija kod nas kada je u pitanju popularnost. To su švedska tvrka Thule i talijanska tvrtka Nordrive. Obje tvrtke nude veliki izbor kutija koje krasi odličan dizajn koji osigurava aerodinamičnost i sigurnost. Prošli su veliki niz testova kako bi potvrdili svoje vodstvo kada su krovne kutije u pitanju.Također, obje tvrtke nude veliki izbor modela koji se razlikuju po kapacitetu, boji i samom dizajnu.

Trebaš navlake za auto? Bogata ponuda sadrži navlake za sjedala u autima različitih marki i modela. Pogledaj ponudu i usporedi cijene navlaka za auto!

Članci iz iste kategorije: